Vliegtijd Jamaica

Op Jamaica is het altijd lekker weer en voor een heerlijke strandvakantie zit je goed op dit prachtige Caribische eiland. Maar op Jamaica beleef je ook een spannende vakantie vol avontuur; junglewandelingen, boottochten, zwemmen met dolfijnen en watersport. Daarnaast geldt Jamaica ook als ‘bedevaartsoord’ voor de reggaefans. Kortom, met een vlucht naar Jamaica beland je in een waar aards paradijs!

Vliegtijd JamaicaVliegtijd naar droomeiland Jamaica

Jamaica heeft maar liefst 3 internationale luchthavens. Allereerst natuurlijk het Norman Manley International Airport, bij de hoofdstad Kingston, daarnaast ook nog Sangster International Airport bij Montego Bay en het nieuwe Ian Fleming International Airport (2011).

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Jamaica duurt ongeveer 10,5 uur, waarbij een afstand wordt afgelegd van net geen 8.000 kilometer. Vluchten vanuit Amsterdam landen eigenlijk altijd op Norman Manley of Sangster en er wordt veelal een tussenstop gemaakt in Varadero of Havana op Cuba

Als je je ticket boekt, kun je zelf kiezen hoeveel comfort je wilt tijdens je vlucht. Economy class is natuurlijk altijd het voordeligst en ook daar zit je comfortabel en word je goed verzorgd met maaltijden en drankjes (bij de prijs van het ticket inbegrepen). Maar als je net dat beetje extra wilt, dan kies je voor businessclass of premium comfort class. Je hebt dan extra veel beenruimte en extra service. Zo gaat de vliegtijd Jamaica nog sneller voorbij.

Tijdsverschil Jamaica

Als bij ons de zomertijd is ingegaan is het tijdsverschil met Jamaica 7 uur, maar tijdens de winter is het op Jamaica 6 uur vroeger dan bij ons.

Beste reistijd Jamaica

Hoewel je eigenlijk het hele jaar door wel naar Jamaica kunt gaan is de beste reistijd tijdens de droge periode; van januari tot en met april.

Paspoort

Voor een gewone vakantie is je normale paspoort voldoende om toegelaten te worden tot Jamaica. Je paspoort moet wel nog langer dan 6 maanden geldig zijn. Alleen als je langer dan 3 maanden wilt blijven moet je een visum aanvragen.