Excursie Jamaica

Een vakantie op Jamaica kun je zo gevarieerd maken als je zelf wilt. Zo heb je de keuze uit diverse excursies. Hieronder hebben we de leukste voor je op een rijtje gezet.

Excursie JamaicaSt-Elizabeth safari

Een fantastische dagexcursie (o.a. aangeboden door Jetair) die vertrekt vanuit verschillende plaatsen. De tocht naar de zuidkust van Jamaica is al een belevenis op zich; je komt langs suikerrietvelden, dorpjes en geniet van het uitzicht. Dan stap je op een boot die de Black River op vaart het mangrovewoud in om krokodillen en vogels te spotten. Na afloop krijg je een heerlijke Jamaicaanse maaltijd en bezoekt vervolgens de YS Falls en je bezoekt de rumstokerij van Appleton.

Nine miles; Bob Marley

Vanaf Discovery Bay, de plaats waar Christoffel Columbus ooit aan land kwam, rijd je de bergen in en geniet onderweg van de schitterende groene valleien en heuvels. Bewonder de couleur locale in Brown’s Town en Alexandria. Zodra je Nine Miles binnenrijdt, wordt je geconfronteerd met rastakleuren. Je bezoekt er het schooltje dat is opgericht door de moeder van Bob Marley, zijn geboortehuis en de begraafplaats.

Jamaica ExcursieDunn’s Falls

Een wandeltocht naar deze prachtige watervallen is een onvergetelijke ervaring. Je kunt de watervallen, onder begeleiding van een gids, zelfs helemaal tot aan de top beklimmen! Zorg dat je dichte schoenen of waterschoentjes meeneemt!

Roots- en cultuurexcursie

Jetair biedt een fantastische excursie om de echte cultuur van de Jamaicanen te ontdekken. ‘s Ochtends ga je met een minibus langs Orange Bay naar het dorpje Santoy om een lokale basisschool, de ‘Primary Churchill School’ te bezoeken. Vervolgens ga je naar de markt van Lucea, met typische Jamaicaanse producten; kruiden, groenten en exotisch fruit zoals callaloo en broodfruit. Via de binnenwegen gaat de tocht verder naar Cave Valley en ga je op bezoek bij een echte rastavrouw; Pernella. Zij zal uitleg geven over de hele rastafari-ideologie en de rastamanier van leven. Na dit bezoek rijd je verder naar Mayfield Falls, in een pittoresk Tainodorp in een mooie vallei. Met een lokale gids maak je een fantastische wandeling langs en door de bedding van Cabarita River. Tevens geniet je er van de natuurlijke bubbelbaden en watervallen. De dag eindigt met een heerlijke maaltijd.
Dit zijn maar een paar voorbeelden, maar er is nog veel meer mogelijk; zwemmen met dolfijnen in Dolphin Cove, raften op de rivier, river tubing, bicycle tours enzovoorts. Vraag je reisbureau, host of hotel om meer informatie.