Auto huren op Jamaica

Autohuur JamaicaEen ideale manier om Jamaica te verkennen is met de auto. Gelukkig is dat makkelijk te regelen; het is op het vliegveld, in de grote steden en via een hotel mogelijk om een auto te huren.

Punten om rekeningen mee te houden

Allereerst is het belangrijk om te weten dat je een internationaal rijbewijs nodig hebt dat nog minstens 3 maanden geldig is. Bij het huren van een auto moet je er verder rekening mee houden dat het wegenstelsel lang niet overal van goede kwaliteit is en zeker als je de bergen in wilt trekken is een terreinwagen geen overbodige luxe. Vaak ontbreken straatverlichting, wegmarkering en borden en de Jamaicanen zijn op de weg nogal slordig en ongeduldig. Er wordt in Jamaica links gereden. Al deze punten maken dat je voorzichtig moet rijden.

Verder is het slim om een goede kaart van Jamaica aan te schaffen. Zoals gezegd is de bewegwijzering niet volmaakt en hoewel Jamaicanen behulpzame en vriendelijke mensen zijn als je de weg zou vragen, weten ze zelf vaak ook de weg niet en ben je in dat geval met hun hulp nog verder van huis.

Als je van plan bent een auto te huren, is het slim om dit al vanuit Nederland te regelen. Reserveer een auto via je reisbureau zodat je zeker bent dat er een auto voor je klaar staat op het vliegveld en bovendien ben je vaak goedkoper uit. Wil je liever ter plekke een auto huren dan is Island Car Rental in Kingston een goed adres. Icar heeft ook een filiaal op de luchthaven.
Tanken

Er zijn voldoende benzinestations op Jamaica; ongeveer elke 40 kilometer. Veelal kun je uitsluitend contact betalen en de meeste benzinestations zijn op zondag gesloten.

Jamaica autohuurAndere vervoersmogelijkheden

Het busnetwerk is goed, maar rijdt niet op schema. Je kunt het dus prima gebruiken om het eiland op je gemak te verkennen, maar niet als je op tijd op het vliegveld moet zijn. Vraag de chauffeur altijd waar de bus heen gaat, want het bordje op de voorkant klopt niet altijd.

Een taxi is ook een prima alternatief. Spreek wel altijd een prijs af, want er zijn geen taximeters.