Ocho Rios

Ocho Rios moet je gezien hebben

Ocho RiosOcho Rios is gelegen aan de noordkust van Jamaica. Naast Kingston is dit een van de meest bezochte toeristische trekpleisters op het eiland. Ocho Rios heeft voor iedereen wat te bieden en omdat het steeds meer in trek is onder de toeristen zijn er in en rondom deze plaats ook meer dan genoeg verblijfsmogelijkheden.

Dunn’s Falls & Coyaba River Garden en Museum

Veel toeristen komen naar Ocho Rios vanwege de bezienswaardigheid Dunn’s Falls.  Een prachtige waterval met meerdere lagen. Naast Dunn’s Falls beschikt Ocho Rios ook over het Coyaba River Garden en Museum. Dit is een klein museum die de bezoeker alles leert over de geschiedenis van Jamaica tot wat het nu geworden is. Naast het museum ligt een prachtige botanische tuin waar je een heerlijk ontspannen wandeling door kunt maken.

Bobsled Ride

Bobsled ride ocho rios

Naast de bezienswaardigheden valt er in Ocho Rios ook genoeg te beleven. Deze plaats beschikt over meerdere attracties die je hart sneller laten kloppen. Zoals de Bobsled Ride.Deze attractie is geïnspireerd door het beroemde bobslee team van Jamaica.  De bobsleebaan bevindt zich aan de zijkant van een berg. Eenmaal veilig vastgemaakt binnen de bobslee zul je een rit maken van 1000 meter.  Tijdens deze rit zul je kunnen genieten van het prachtige landschap van het regenwoud in Jamaica. In de bobslee bevindt zich een handrem die je de mogelijkheid geeft om je eigen snelheid te bepalen.
Sky Explorer Tour

Is een bobslee rit toch te veel van het goeie dan is er ook een andere manier om te genieten van het regenwoud van Jamaica. Zo bevindt zich in Ocho Rios ook de Sky Explorer Tour. De naam zegt het al vanaf de lucht kun je het prachtige regenwoud verkennen. In een stoeltjeslift zul je vanaf een hoogte van ongeveer 700 meter hoogte het landschap verkennen. Je krijgt tijdens deze rit ook een prachtig uitzicht over de Dunn’s Falls. Zeker de moeite waard dus.

Kortom voor iedereen is er wel iets om te doen in Ocho Rios.