Bezienswaardigheden

Jamaica is al jaren een populaire vakantiebestemming. Dit komt doordat het een zeer veelzijdig eiland is. Zo kun je er genieten van een heerlijke zon vakantie. Jamaica beschikt over prachtige stranden en veel resorts bevinden zich dan ook direct aan het strand zodat je niet ver hoeft te lopen om je voeten in het zand te kunnen steken. Naast prachtige stranden beschikt Jamaica ook over een bijzonder mooie natuur. Zo is er nog veel meer wat Jamaica je te bieden heeft. Om alles uit je vakantie Jamaica te kunnen halen hebben wij voor jou een lijst samengesteld van de bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken.

Musea

Om meer te leren over de cultuur en de geschiedenis van het eiland is het zeker de moeite waard om een aantal van de musea op Jamaica te bezoeken. Zo heb je in Kingston het Bob Marley Museum. Dit museum is gevestigd in het voormalige huis van de reggae zanger. Het museum is opgericht door zijn vrouw zo’n zes jaar na zijn overlijden. In het museum zijn veel van de bezittingen van Bob Marley te zien. Het museum geeft je de mogelijkheid om alles te zien en te leren over het leven van deze legende. In het plaatsje Ocho Rios kun je het Columbus Park museum vinden. Hier kun je alles leren over de impact die de komst van de bekende ontdekkingsreiziger Christopher Columbus. Dit openluchtmuseum heeft een prachtig uitzicht over de haven van Discovery Bay en geeft je meer inzicht in de geschiedenis van Jamaica.

Dunn’s River Falls

Een bezienswaardigheid die je zeker niet mag overslaan tijdens je vakantie is de Dunn’s River Falls. Deze waterval is al jaren een van de meest populaire bezienswaardigheid zowel onder de toeristen als onder de lokale bevolking. Door de trap vorm van de waterval is een zeer populaire activiteit het beklimmen van de waterval. Tijdens de klim kom je vele lagunes en baden tegen waar je heerlijk tot rust kunt komen en kan genieten van de prachtige omgeving. Kortom een verkoelend uitstapje tijdens een hete dag.

Rose Hall Great House

In de buurt van het leuke plaatsje Montego Bay vind je het populaire Rose Hall Great House. Hier woonde vroeger de beruchte Annie Palmer ook wel de Witte Heks genoemd. Zij is zo berucht omdat de legende stelt dat zij in dat huis zowel haar man als meerdere mannelijke slaven in haar bed zou hebben vermoord. Zelf zou zij ook aan haar einde zijn gekomen in het huis toen een mannelijke slaaf zichzelf verdedigde en daarmee haar vermoordde. Tegenwoordig is het een museum wat zowel dag- als avond tours aanbiedt. Tijdens deze tours kan je de binnenkant van het prachtige landhuis zien en krijg je alles te horen over de legende van Annie Palmer. Er wordt zelfs gezegd dat haar geest nog ronddwaalt in het huis en dat als je goed oplet je deze zelfs kan zien.

Blue Mountains

De Blue Mountains is de hoogste bergketen die je in Jamaica kunt vinden. Het beschikt over de hoogste top en op een heldere dag kun je zelfs het eiland van Cuba zien. De Blue Mountains zijn ook een bekend startpunt voor verschillende wandeltochten en excursies. Tijdens deze excursie breng je ook een bezoek aan de koffieplantage waar de beroemde Blue Mountain koffie gemaakt word.

Negril

Negril is een plaats aan de kust van Jamaica en is al jaren populair onder de toeristen om de prachtige stranden. Je kunt hier dan ook veel resorts en hotels aan het strand vinden. Naast de prachtige stranden is er in Negril en de omgeving ook genoeg te beleven. Zo kun je een bezoek brengen aan de Mayfield Falls. Een prachtige waterval. Ook de watervallen in het plaatsje Ys zijn zeker een bezoek waard. Naast de verschillende watervallen is een bezoek aan de Appleton Rumfabriek ook zeker een aanrader. Hier leer je alles over de geschiedenis van de populaire Jamaicaanse drank en kun je zien hoe deze gemaakt is.

Nine Miles

Diep in de bergen vindt je het plaatsje Nine Miles. Dit is ook de geboorteplaats van de beroemde reggae legende Bob Marley. Tijdens een bezoek aan deze plaats kun je een bezoek brengen aan het mausoleum waar Bob Marley zelf en zijn broer liggen begraven. In een nabijgelegen mausoleum ligt ook zijn moeder begraven. In deze plaats kun je ook het geboortehuis van Bob Marley zien.

Canoe Valley Park

Het Canoe Valley park is een beschermd natuurgebied. Bij een bezoek aan dit gebied kun je met een gids de mangrove moerassen en kalksteen bossen in. Hier kun je talloze vogels, verschillende soorten reptielen, vleermuizen en zelfs krokodillen zien. Met een beetje geluk kun je zelfs een zeekoe zien. Deze zijn erg zeldzaam en het is daarom op Jamaica ook ten strengste verboden om deze dieren mee te nemen uit het gebied of te vermoorden.