Reizen

Jamaica is een verassend veelzijdig eiland en daarom geschikt voor verschillende soorten vakantie; een luxe strandvakantie waarbij je compleet in de watten gelegd wordt, en duikvakantie waarbij je meer onder dan boven water verblijft, een sportieve vakantie met paardrijden, raften, bergbeklimmen etc, een golfvakantie, natuur- en wandelliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen op Jamaica en mensen die het allemaal willen, maken gewoon een rondreis door dit pareltje in het Caribisch gebied.

Beste reistijd en beste plaatsen voor reizen Jamaica

Hoewel het eigenlijk altijd lekker warm is op Jamaica, kent het eiland wel een droge en een regentijd. De regenbuien zijn kort, maar hevig, waardoor je ook in de regentijd overdag meestal gewoon zon hebt. De beste tijd om naar Jamaica te gaan is tijdens de droge periode; van december tot en met april. Je hebt dan weinig kans op regen of orkanen en een verfrissend passaatwindje zorgt voor verkoeling.

Bekende badplaatsen op Jamaica zijn Montego Bay, Negril, Runaway Bay en Ocho Rios. Je vindt er de meest fantastische stranden en heerlijke hotels en resorts. Bij de meeste reizen Jamaica verblijf je in één van deze plaatsen en chartervluchten vliegen meestal naar Montego Bay. Voor welke reissoort je ook kiest, zorg dat je aan een aantal excursies meedoet. Het zou jammer zijn als je alleen maar aan het strand ligt en al dat moois dat het eiland verder nog te bieden heeft, mist.

Ga bijvoorbeeld zwemmen met dolfijnen bij Dolphin Cove, trek de indrukwekkende Blue Mountains in, beklim een waterval, ga paardrijden over het strand en in de golven, bezoek een rumstokerij, maak een jeepsafari of trektocht in de jungle of bezoek het mausoleum van Bob Marley. Dit is maar een greep uit het overweldigende aanbod van excursies die de reizen Jamaica te bieden hebben.

Een rondreis Jamaica is natuurlijk een goede manier om alles van het eiland te ontdekken en geen hoogtepunten te hoeven missen. Want er zijn maar weinig vakantiebestemmingen die zoveel te bieden hebben als het zonovergoten Jamaica!