Kingston Jamaica

Jamaica KingstonKingston is de bruisende hoofdstad van Jamaica; een metropool met ruim een half miljoen inwoners. Voor een relatief klein eiland als Jamaica is Kingston dus een grote stad en fungeert dan ook als de spil van het land. Het is het centrum van zo’n beetje alles; economie, handel, kunst, cultuur, wetenschap en politiek.

Twee delen

Kingston is verdeeld in twee delen; Down Town, het historische centrum en het moderne Uptown met de bekende straat Hope Road. Op en in de buurt van Hope Road vindt je een aantal bezienswaardigheden zoals het Bob Marley Museum dat gevestigd is in de voormalige woning van deze legende. Verder heb je er het Devon House, een prachtig koloniaal huis dat toebehoorde aan de eerste zwarte miljonair van Jamaica. Vandaag de dag kun je Devon House bezichtigen en er is een een bar, een restaurant en een souvenirwinkel. Verderop in de straat is Kings House, de woning van de gouverneur-generaal van de Engelse koningin en Jamaica House waar de premier woont. Andere plaatsen in Uptown Kingston die de moeite van een bezoek waard zijn, zijn de Hope Botanical Gardens en de daarnaast gelegen dierentuin Hope Zoo.

Wandel zeker ook door het historische centrum waar je echt de sfeer van de koloniale tijd kunt proeven met de fraaie koloniale huizen. Het vierkante Sir William Grant Park is een mooi park waar je even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad, en naast het park kun je de gezellige drukte van de Jubilee Market induiken. Ben je in de geschiedenis van Jamaica geïnteresseerd, dan is een bezoek aan het Institute of Jamaica een echte must en voor moderne kunst kun je naar de National Gallery.
Kingston JamaicaEen erg leuke en indrukwekkende excursie die je vanuit Kingston Jamaica kunt maken, is Port Royal, een voormalig een piratennest dat door een aardbeving verwoest werd. Vanaf de toeristische haven aan de Ocean boulevard, kun je de veerboot naar Port Royal nemen. Een tocht met de glasbodemboot geeft je de gelegenheid om de verwoeste, deels gezonken stad te bekijken; een onvergetelijke ervaring!