Beste reistijd Jamaica

Beste reistijd jamaicaVoor een zonvakantie is Jamaica een populaire bestemming. Het Caribische eiland is niet alleen tropisch warm, maar ook nog eens behoorlijk vochtig. Dit resulteert natuurlijk in een weelderige groene begroeiing. Door het tropische savanneklimaat kent Jamaica een droge periode en een regentijd. Hoewel het altijd lekker warm is op het eiland van de rum en de reggae, zijn sommige perioden beter geschikt voor een vakantie dan andere.

Beste reistijd Jamaica; droge periode

De droge tijd duurt van december tot en met april. Dat is ook de periode die geldt als beste reistijd voor Jamaica. De temperatuur is dan overdag aangenaam en rond 28 graden, het water is trouwens ook lekker met een gemiddelde temperatuur van 27 graden. Houd er wel rekening mee dat het op Jamaica altijd vochtig is, waardoor het nogal klam kan aanvoelen, vooral in het binnenland. Langs de kust staat een verkoelende passaatwind maar in de bossen is het daarvoor te beschut. Dat is wel iets om rekening mee te houden bij excursies en activiteiten.

Regentijd

Toch kan ook in de regentijd het weerbeeld erg aangenaam zijn. De regen valt namelijk in de vorm van verfrissende, korte (maar vaak heftige) buien terwijl het de rest van de dag gewoon erg lekker weer is. Maar, vooral tijdens de maanden augustus, september en oktober heb je grote kans op tropische stormen en soms zelfs orkanen. Wil je op huwelijksreis naar Jamaica of je wil je op Jamaica trouwen, dan kun je die periode in ieder geval beter vermijden.

Orkanen

Jamaica beste reistijd

Hoewel Jamaica in een gebied ligt met een vrij hoge orkaanactiviteit is de kans op een orkaan met een vernietigende kracht vrij klein. De meeste orkanen die Jamaica aandoen zijn namelijk al afgezwakt doordat ze eerst over een ander eiland zijn getrokken. Maar een flinke storm behoort uiteraard wel tot de mogelijkheden. Het orkaanseizoen duurt van juni tot eind november, waarbij de kans op een orkaan het grootst is in de maanden september en oktober.