Vliegtickets Jamaica

Zin in een vakantie naar een tropisch droomeiland? Dan is Jamaica een goede keuze. Jamaica heeft ontzettend veel te bieden; een prachtige natuur, zowel boven als onder water, fantastische stranden, heerlijke hotels en resorts, veel cultuur en historie en een gezellige sfeer; de mensen zijn vriendelijk en overal hoor je wel een flintertje reggae muziek!

Vliegen naar Jamaica

Vliegtickets Jamaica zijn, zoals alle vliegtickets tegenwoordig, wel behoorlijk prijzig. Je moet al snel rekenen op een bedrag van rond de duizend euro! Toch zijn er wel wat trucjes om op een goedkopere manier tickets voor Jamaica te boeken. Kijk maar mee naar de volgende tips:

  • Vliegtickets JamaicaVliegmaatschappijen hebben hun vluchten graag zo vol mogelijk. Dat betekent dat hoe meer lege stoelen een toestel bevat, hoe goedkoper het ticket wordt. Het loont de moeite om op internet te zoeken naar data waarop de vliegtickets goedkoper zijn.
  • Geef je op boekingssites op voor een vliegalert; dan wordt je gewaarschuwd als er een goedkoop ticket beschikbaar is!
  • Boek een last minute ticket. Bedenk hierbij wel dat last minute niet altijd echt last minute is; vaak ben je het voordeligst uit als je zo’n 3 weken van te voren boekt.
  • Een last minute all-in vakantie is bijna altijd de goedkoopste optie. Je bent dan voor de complete vakantie veelal goedkoper uit dan als je tickets en hotel apart zou boeken. Bovendien zit alles lekker bij de prijs inbegrepen en hoef je zelf nergens meer aan te denken!

Vliegtijd en maatschappijen

Een rechtstreekse vlucht naar Jamaica duurt ongeveer 10 uur, maar veelal wordt er een tussenlanding gemaakt en dan komt de vluchttijd uit op 12 à 13 uur. Vanaf Amsterdam vliegen Arkefly en Condor op Jamaica, maar je kunt ook kijken voor mogelijkheden vanaf Brussel (Jetair), Londen (British Arways), of vanuit Duitsland. De terugvlucht duurt, vanwege de windrichting en dergelijke, meestal korter en komt dan uit op zo’n 9 uur bij een rechtstreekse vlucht.